19 Şubat 2009 Perşembe

Bir seminer hikayesi - 1

Her şey 4 ay kadar önce Görkem Çetin'in Antalya Linux Kullanıcıları posta listesine düşen mesajı ile alevlendi, küçük bir kullanıcı toplantısından kapsamlı bir seminere dönüşen fikrin meyveleri yarın toplanacak.

Bu süreçte en çok çalışan kişi olarak seminerin gerçekleşmesinde büyük emeği olan Ramazan UTKU'ya teşekkür etmeliyim. Akdeniz Üniversitesinde Bilgisayar topluluğunun yeniden kurulması, çıkan aksilikler ve çıkarılan zorlukları ile mücadele etmesi, seminerin neredeyse Üniversiteye rağmen gerçekleşmesini sağlaması takdire değer.

Aslında her şeyi anladım, öğrendiğime göre ileri bir tarihte gerçekleşecek bir Microsoft seminerinde şirket çay servisinden salonun süslenmesine kadar her şeyi kendisi hallederek Üniversiteye hiç iş bırakmadığı gibi pek çok artısı da olayacak, şu durumda bizim gibi bir iki gönüllünün düzenleyeceği bir seminer Üniversitenin başına iş ve masraf açmaktan başka bir şey değilmiş onu öğrendik. Sonuçta seminer hazırlıkları hiç birimizin hayal ettiği gibi geçmedi.

Her neyse, eksikleri görmezden gelirsek bizim için önemli olan konu seminere katılım. Antalya'daki Linux gönüllülerinin sayısının artması ve Pardus'un mümkün olan en fazla kişi ile tanıştırılması. Bu konuda birkaç gün öncesine kadar benim tahminim en fazla 50-80 kişi civarındaydı ama Ramazan ile son görüşmemizden sonra 100'ün üzerine çıkma ihtimali olduğunu öğrendim, sanırım bazı hocalar öğrencileri katılım için teşvik edecekmiş.

Katılımı nasıl arttırabilirim diye düşündükten sonra bende resmi bir ifade ile kaleme alınmış sade bir davetiye hazırlayıp dağıtma yolunu seçtim. Bunu resmi kurumların bilgi işlem servislerine ve Liselere postaladım ayrıca gelip geçerken bilgisayar firmalarına elden dağıttım. Ama şehir içinde afiş asacak yer bulamadığıma hala üzülüyorum. Bakalım Üniversite dışından ne kadar katılım olacak.

Şu anda son DVD'leri yakıyorum. Bunlar yarın seminere katılan Linux ve Pardus meraklılarına dağıtılacak, DVD'den Pardus kurulumu yapılabilecek, isteyen içindeki iso dosyalarından Pardus CD'leri yakabilecek, bu şanslı kişiler Pardus ve Linux ile ilgili yayınlanan Türkçe e-dergilerin tam arşivine sahip olurken Windows sisteminde kullanabilecekleri OpenOffice, Scribus, Gimpshop, Inkscape, Firefox, Thunderbird, Pidgin gibi AKK programların da son sürümlerini kurabilecekler. Dar zamanında DVD için şık bir html arayüz hazırlayan Ramazan ve e-dergileri toparlayan Yusuf İlter'e teşekkürler. Ancak kötü haber şu ki sadece 50 adet DVD'miz var :)

Bu iş bitince USB belleğe Pardus kuracağım, yarın katılımcılar USB'den Pardus kullanma deneyimi yaşayacak.

2 yorum:

  1. Elinize sağlık, harika bir etkinliğe doğru gidiliyor gibi görünüyor. Bu heyecan çok bulaşıcı ve mutlu edici bir duygu...

    YanıtlaSil
  2. Katılım 120 kişiydi, seminer sonlarına doğru 45'e indik; organizasyon keyifli bir şekilde devam ediyor.

    YanıtlaSil