10 Mayıs 2011 Salı

Skype özgür değil, sonra pişman olursunuz dedik, dinletemedik

Microsoft Skype'ı satın alıyormuş, buyrun buradan yakın :)

5 yorum:

  1. Neye pişman oluyoruz, anlamadım?

    Skype'ın yerine geçecek herhangi bir yazılım var mı? Özgür olsun ya da olmasın, hepsi olur. Tüm işletim sistemlerinde çalışsın, ses, video ve de üstüne telefon görüşmeleri yapabilelim.

    Tamam, özgür yazılım iyi güzel de %100 yetemiyoruz herşeye.

    YanıtlaSil
  2. Ya Microsoft Linux desteğini kapatıverirse?

    Ama bu işin esprisi tabi, Skype'ı satın almasının nedeni eğer Linux yüklü tablet benzeri cihazlara bir şekilde girmek ise kapatmayacağı kesin, o zaman belki pişman olmaz kimse.

    Yine de Linux masaüstünde bir MS yazılımı kullanıyor olmak, sağda solda hoplayan Live, MSOffice, Windows reklamları :) O da ayrı bir espri konusu olur...

    YanıtlaSil
  3. Microsoft artık direk son kullanıcıya windowsu yeteri kadar satamayacağını biliyor. İşletim sistemi olayını oemlerle hallediyor. Diğer sistemlere de bu şekilde girecek galiba.

    YanıtlaSil
  4. Micro(p)soft'un skype i almasina uzuldum acikcasi. Elemanlar pazarda ustun olabilmek icin baya ugrasiyorlar. Once nokiaya para yatirdilar bilmem kac milyar dolar (QT'nin akibeti ne olacak acaba).Simdi de skype. Bularin devamini getirecekler gibi gorunuyor.

    YanıtlaSil
  5. İşin iyi tarafından bakmak istersek hotmail kullanıcılarının Linux üzerinden konferans yapma imkanına kavuşabileceğini düşünebiliriz.

    YanıtlaSil